Bezbedni proizvodi

Proizvodi od mineralne vune ISOVER – sigurni izolacioni materijal
Upravo je kombinacija ekonomičnog iskorištavanja sirovina i najsavremenije tehnologije ono što izolacione materijale od staklene vune ISOVER čini naročito sigurnima. U radu i eksploataciji. Ne gore, hemijski su neutralni te ne sadrže freone ni pesticide. Kao jakna punjena perjem obuhvate kuću i štite je od atmosferilija.

Staklena vuna ISOVER:

• sigurna je u radu i eksploataciji
• potvrđeno je neškodljiva za zdravlje prema Direktivi 97/69/EZ Evropske komisije
• ne sadrži freone ni pesticide
• hemijski je neutralna
• izvrsna je toplotni, zvučna i protivpožarna izolacija
• naročito je ekonomična kod velike debljine izolacije
• ne gori
• ne sadrži protivpožarne hemikalije opasne za podzemne vode
• dugotrajna je i ne trune
• diše

Proizvodni postupak

Isporučene sirovine najpre se skladište u silose. U postrojenju za mešanje, sirovine i dodaci automatski se važu i u dve mešalice mešaju tačno po recepturi, te se pneumatski u zatvorenome sistemu dopremaju u električni bazen za topljenje kojeg zagrevaju molibdenske elektrode snage 4,2 megavata. Temperatura topljenja doseže 1350 °C (ranije: 1400 °C). Na peć za topljenje priključeni su odvodi. Staklo iz nje teče u mašine za ispredanje. Jezgra tih mašina je rotirajuća ploča i plamenička sapnica prstenasto postavljena iznad ploče. Staklena otopina se pomoću centrifugalne sile izbacuje iz rotirajuće ploče. Vlakna se pneumatski povlače prema dole. Pritom nastaju teoretski beskonačno duga vlakna staklene vune srednjega promera od 4-6 μm. Za radnu temperaturu koristi se gas, kao i struja. U sledećemu procesnom koraku sledi prskanje vezivnim sredstvom. Sa mašina za ispredanje vlakna odlaze na stol za slaganje te potom u peć za skrućivanje. Na temperaturi od 250°C proizvod se pretvara u stabilnu kombinaciju (polimerizacijom veziva). Na proizvodnoj liniji gotova staklena vuna potom se formira na željeni način i valja u rolne.

Foto: Proizvodnja udobnosti iz Srbije stranica 7
Emisije u okolinu
Otpadni gasovi koji nastaju u proizvodnji prolaze kroz biološko postrojenje za pročišćavanje. Tim se postupkom ne stvaraju nikakve otpadne vode koje bi trebalo uklanjati. Pročišćena voda cirkuliše u zatvorenom krugu (80.000 m³) te se u postrojenju za pročišćavanje otpadnih gasova ponovo koristi za biološko pročišćavanje vazduha. Gubici usled isparavanja zamjenjuju se svežom vodom. Kao sveža voda koristi se delom spremljena kišnica, a delom voda iz vodovoda. Togasa odvoda staklene topljenja i kompresora koriste se za grejanje radnih prostora. Okrajci iz proizvodnje i zamenski proizvodi usitnjavaju se u mlinu i vraćaju u proizvodnju.

Štedljivost i čuvanje klime u prevozu

Većina izolacionih materijala ISOVER isporučuje se spakovana u rolne. Prilikom pakovanja materijal se komprimuje. Pritom se ne događa ništa drugo, nego se samo istiska vazduh. Rola izolacionog materijala na taj je način 80% manja. To znači puno manje ambalaže i prevoznih troškova. Jedno jedino teretno vozilo može prevesti šest puta više izolacionog materijala nego li drugih materijala. Time se, svakako, smanjuje i skladišna površina te se materijal jednostavnije smešta na gradilištu. Kad se pakovanje otvori, staklena vuna poprimi svoj prvotni volumen i pritom razvije sve svoje kvaliteta. Na taj način jedna jedina inovacija, stišljivost staklene vune ISOVER, dovodi do velikog broja prednosti u lancu njene upotrebe.
Manje štetnih sastojaka. Još se jednom pokazalo da ekologija i ekonomija mogu ići ruku pod ruku. Manje potreba za prevozom znači i manju potrošnju goriva a time i manje zagađenje vazduha – sve za zdraviju okolinu.

 
Štampaj Spakuj u PDF Preporuči