Udobna gradnja uz uštedu energije.

Bilo da je reč krovu, spoljnom zidu ili podrumu – dobar toplotni kvalitet pojedinih građevinskih elemenata u svakome je slučaju najsigurnija mogućnost za trajno izbegavanje toplotnih gubitaka. Svi puni elementi plašta zgrade trebaju biti tako dobro toplotno izolovani da postignu koeficijent toplotne izolacije (U-vrednost) ≤ 0,10 W/m²•K. Stručno projektovanje i kvalitet proizvoda važan su preduslov za uštedu energije. Iz tog smo razloga razvili proizvode MULTI-KOMFORT PASSIVHAUS KLEMMFILZ i MULTI-KOMFORT PASSIVHAUS FILZ DUO.
Multi-Komfort Passivhaus Klemmfilz

Multi-Komfort Passivhaus Klemmfilz

MK- KF MULTI-KOMFORT PASSIVHAUS KLEMMFILZ je pričvrsni filc od finih staklenih vlakana za toplotnu izolaciju kod izgradnje potkrovlja. Uglavljuje se: između rogova i klešta i kod ostalih vrsta rešetkastih konstrukcija. Takođe se upotrebljava kao toplotna izolacija kod gornjeg etažnog sloja potkrovlja (delu potkrovlja gde se ne hoda) i svuda tamo gde se zahteva visoka toplotna zaštita u skladu sa standardima pasivnih kuća.
Zbog svoje izvanredne elastičnosti odlično se uglavljuje, spaja i zatvara na spojevima sa drvenim konstrukcijskim elementima bez dodatnog pričvršćivanja. Time se sprečava pojavljivanje vazdušnih propusta, zbog skupljanja i pomeranja drveta. Paralelne linije na površini filca omogućavaju jednostavano rezanje, tj. krojenje i tim olakšavaju ugradnju.

PDF
Multi-Komfort Passivhaus Filz Duo

Multi-Komfort Passivhaus Filz Duo

MK- DUO MULTI-KOMFORT PASSIVHAUS FILZ DUO je ugradni filc od finih staklenih vlakana za toplotnu izolaciju. Upotrebljava se kao drugi sloj izolacije kod kosih krovova i u laganim konstrukcijama. Polaže se poprečno na prvi sloj izolacije kod potkrovlja i svih ostalih drvenih konstrukcija sa 59 cm sistemske širine (svetli razmak). Time se povećava delovanje izolacije.

PDF
 
Štampaj Spakuj u PDF Preporuči